неділя, 13 листопада 2022 17:28

Спецтема: Війна Росії проти України

ОК "Південь" повідомило, скільки населених пунктів деокупували на правому березі Дніпра

ОК "Південь" повідомило, скільки населених пунктів деокупували на правому березі Дніпра
Підрозділи Сил оборони на правому березі Дніпра з початку тижня деокупували 179 населених пунктів. Фото: Фокус

Підрозділи Сил оборони на правому березі Дніпра з початку тижня деокупували 179 населених пунктів на понад 4,5 тис. кв. км.

У звільнених населених пунктах та на територіях Миколаївської та Херсонської областей підрозділами Сил оборони проводяться стабілізаційні заходи, в тому числі розмінування, інформує ОК "Південь" в Facebook.

Також повідомляється, що нашою авіацією завдано удар по районах зосередження ворожої техніки в Каховському районі, ракетними та артилерійськими підрозділами виконано 40 вогневих завдань, результати влучань дорозвідуються.

Водночас ворог не припиняє обстрілів позицій наших підрозділів та прилеглих до лінії зіткнення територіальних громад, веде повітряну розвідку. Також продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі, цивільних об'єктах і територіях тилових регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відступ з Херсона є великою поразкою для РФ, але є нюанс – Генштаб Великої Британії

"Так, в ніч з лівого берега Дніпра ворог обстріляв правий зенітно-ракетними системами С-300. Обійшлось без людських втрат", – ідеться у повідомленні.

Під ворожим вогнем з протилежного берега Каховського водосховища знов провели ніч мешканці Нікопольського району.

Понад 80 ворожих снарядів з реактивних систем залпового вогню та ворожої артилерії було скеровано по Нікопольській та Марганецькій громадах. Майже половину вогню прийняв на себе районний центр.

"Поранено двоє місцевих жителів. У місті пошкоджені понад сорок багатоповерхових та приватних будинків, зо два десятки господарських споруд, кілька газогонів та ліній електропередач. Обстрілами понівечено заклад освіти, адміністративні будівлі, приватне підприємство, повністю зруйновано один будинок і спричинено дві пожежі, які оперативно ліквідовано", – підкреслили в ОК "Південь".

Окупаційна адміністрація захопленого Росією Каховського району Херсонщини, розташованого на лівому березі Дніпра, оголосила так звану евакуацію.

Колаборанти закликають жителів виїхати до Краснодарського краю. Про це повідомив "глава" райадміністрації Каховки Павло Філіпчук.

Він заявив, що у 15-кілометровій зоні на лівому березі Дніпра можливі бойові дії.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Воїнів зустрічали жителі.

Зараз ви читаєте новину «ОК "Південь" повідомило, скільки населених пунктів деокупували на правому березі Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі