середа, 31 серпня 2011 15:10

Спецтема: Війна у Лівії

Один з синів Каддафі планує перейти на бік повстанців

Один з синів Каддафі планує перейти на бік повстанців

Один з керівників Національної перехідної ради Лівії (НПР) заявив, що третій син Муаммара Каддафі Сааді зв'язався з повстанцями і обговорив можливість здатися, повідомляє телеканал "Аль-Джазіра". За словами керівника військових сил в Тріполі Абдельхакіма Белхаджа, син полковника не бажає залишати Лівію і хоче повернутися до свого народу. Сааді Каддафі має намір обговорити з радою умови свого переходу на бік повстанців і гарантії безпеки.

Белхадж також стверджує, що, за словами сина полковника, багато прихильників його батька також готові здатися. Усім їм НПР пообіцяла чесний суд і дотримання їхніх прав і свобод. Як запевнив Белхадж, процес щодо тих, хто здався буде проходити відповідно до міжнародних норм.

Крім того, керівник військових сил в Тріполі заявив, що ці обіцянки будуть дотримані і у відношенні до самого Муаммара Каддафі, у разі якщо полковник вирішить добровільно здатися. Нагадаємо, що раніше представники опозиції заявляли про свій намір стратити лівійського лідера.

Іноземні ЗМІ раніше також повідомляли про перехід Сааді Каддафі на бік опозиції. У квітні 2011 року газета The New York Times повідомила про те, що Сааді разом зі своїм братом Сейфом Аль-Ісламом підготували план повалення батька, проте ця інформація так не отримала підтвердження.

Сааді Каддафі є командувачем спеціальними силами Лівії, а також був одним з претендентів на пост лідера Лівії після відставки батька. Основним кандидатом на цей пост був його брат Сейф Аль-Іслам. Крім того, Сааді повинен був стати головним посередником у переговорах з опозицією, які Муаммар Каддафі запропонував провести 28 серпня. Однак Національна перехідна рада відкинула пропозицію полковника.

За останніми даними, Сааді разом з батьком ховається в місті Бані-Валід в ста кілометрах на південь від Тріполі. Про це в понеділок, 29 серпня, повідомили італійські ЗМІ з посиланням на високопоставлених лівійських дипломатів. За різними даними, полковник із синами може також знаходитися в місті Сабхі, на півдні Лівії, або ховатися в Зімбабве.

Зараз ви читаєте новину «Один з синів Каддафі планує перейти на бік повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі