вівторок, 30 серпня 2011 16:05

Спецтема: Війна у Лівії

Повстанці дізналися, де може бути Каддафі

Повстанці дізналися, де може бути Каддафі

Охоронці сина Муаммара Каддафі - Хаміса, взяті в полон повстанцями на півдні від Тріполі, розповіли в ефірі Sky News, що в останній раз бачили лідера джамахірії по дорозі в місто Сабха, розташоване на півдні Лівії.

За їхніми словами, полковник перебував у Тріполі до минулої п'ятниці, проте потім зібрав всю свою сім'ю і вирушив на південь.

Самі охоронці потрапили в полон декількома днями пізніше під час евакуації їх військової частини з Тріполі. Колона легкових автомобілів і вантажівок, в якій перебував і Хаміс Каддафі, потрапила під натовське бомбардування, а залишки її було знищено повстанцями, що підбігли згодом.

Серед спалених машин був знайдений броньований позашляховик з останками кількох людей всередині. За зовнішнім виглядом впізнати труп неможливо, але повстанці вважають, що один із загиблих - це Хаміс, оскільки він часто користувався саме таким автомобілем. Однак точно встановити особу вбитого можна буде лише після проведення складних аналізів та експертиз.

Чи залишився Муаммар Каддафі в Сабхі, достовірної інформації немає. Італійські ЗМІ, зокрема, повідомляли, що він перебрався в місто Бані-Валід, розташоване на південний схід від Тріполі. Однак достеменно відомо, що двоє його синів Мухаммад і Ганнібал, а також дочка Аїша і дружина Сафія виїхали з Лівії до Алжиру.

Жителі Сабхи традиційно підтримували режим Муаммара Каддафі. Цей населений пункт все ще залишається в руках лоялістів, хоча частини повстанців поступово наближаються до нього.

Крім того, під контролем прихильників Каддафі залишається його рідне місто Сирт, розташоване на середземноморському узбережжі між Бенгазі і Місуратой.

Зараз ви читаєте новину «Повстанці дізналися, де може бути Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі