середа, 05 квітня 2023 11:33

Негода накоїла лиха у трьох областях: фото наслідків
4

В Україні другу добу панує негода. Рятувальники ліквідовують наслідки у вигляді повалених дерев та обірваних ліній електропередачі у низці областей.

4 квітня підрозділи Державної служби надзвичайних ситуацій Вінниччини дев'ять разів виїжджали на ліквідацію наслідків негоди, повідомила у середу вранці пресслужба ДСНС.

"Рятувальники прибирали повалені дерева, які заблокували проїжджу частину автошляхів, пошкодили автомобілі та лінії електропередач. Зокрема, аварійно-рятувальні роботи проводилися у Вінницькому та Жмеринському районах, а також в обласному центрі", – йдеться у повідомленні.

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди
Фото: ДСНС
Рятувальники ліквідовують наслідки негоди
Рятувальники ліквідовують наслідки негоди
Рятувальники ліквідовують наслідки негоди

На Хмельниччині 5 квітня в селі Суржа Кам'янець-Подільського району внаслідок несприятливих погодних умов в снігу застрягла карета "швидкої". Медики поверталися з виклику. Рятувальники за допомогою автомобіля підвищеної прохідності відбуксирували "швидку" на розчищену ділянку дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негода накоїла лиха в столиці й низці областей: показали наслідки

У Житомирській області надзвичайники прибирали повалені дерева з автошляхів у Житомирському районі. Поблизу села Зоряне впало дерево на автошляху Бердичів-Іллінці. Там утворився затор із автомобілів, в якому опинився і шкільний автобус, що підвозив дітей із сіл Зоряне та Городок Ружинської громади Бердичівського району.

"Також бійці ДСНС відкачували ґрунтові води з приватних домоволодінь у Коростенському районі Житомирщини", – звітує служба.

В Україні сьогодні переважатиме волога погода. Йтимуть періодичні дощі, які чергуватимуться із просто щільною хмарністю. Там, де температура суттєво знижуватиметься, дощ змішуватиметься із мокрим снігом. Вітер буде північний та північно-східний, рвучкий, місцями із поривами до 15-20 м/с.

У Києві 5 квітня вранці передбачається дощова погода. Вдень опади припинятимуться, але буде сильний вітер північно-східного напрямку.

Далі по тижню дощі й дощі. З перервами, звичайно, проте вологи буде предостатньо. Температура повітря трохи вирівняється, але західні області поки що залишаються українським полюсом холоду.

Зараз ви читаєте новину «Негода накоїла лиха у трьох областях: фото наслідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі