пʼятниця, 19 липня 2024 11:09

Не працюють банки та аеропорти: у світі стався глобальний ІТ-збій

Не працюють банки та аеропорти: у світі стався глобальний ІТ-збій
У світі фіксують глобальний ІТ-збій. Фото: weukraine.tv

У всьому світі 19 липня фіксують глобальний IT-збій, пов'язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows.

Виникли проблеми у роботі банків, аеропортів. Не працює також Лондонська біржа та багато інших критично важливих компаній, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, про проблеми повідомила операційна система Windows. Через кіберінцидент не працює Лондонська фондова біржа. Припинено рейси кількох великих авіакомпаній США, включаючи Delta, United і American Airlines, Frontier Airlines, Allegiant і SunCountry. Польоти також призупинила Turkish Airlines.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Google стався масштабний збій

Окрім того, аеропорт Берлін-Бранденбург у Берліні припинив роботу через технічні проблеми. Не працюють також системи аеропортів Іспанії, Британії Ірландії, Австралії та інших країн.

Через глобальний збій відключено від мережі британський телеканал SkyNews.

За інформацією The Verge, у тисячі користувачів Microsoft по всьому світу відображається "синій екран смерті" - повідомлення системи про критичне порушення в роботі. За попередніми даними, збій викликало оновлення, підготовлене компанією Crowdstrike, яка розробляє програмне забезпечення для кібербезпеки.

Видання Bloomberg пише, що банки та авіакомпанії по всьому світу працюють з перебоями після повідомлення Microsoft про збої.

"Поточний стан: ми продовжуємо докладати зусиль для усунення наслідків для порушених програм і служб Microsoft 365. Масштаб впливу: ця проблема може вплинути на будь-якого користувача, який намагається використовувати різні програми та служби Microsoft 365", - цитує видання заяву Microsoft.

Тим часом співзасновник українського Monobank Олег Гороховський заявив, що по всьому світі глобальний IT-збій, пов'язаний із взаємодією антивірусу Crowdstrike та Windows.

"Безліч компаній у нокдауні", - зазначив Гороховський.

В Україні вранці 19 липня стався технічний збій у системі обслуговування клієнтів оператора "Нова пошта".

Окрім того, про технічний збій в роботі повідомили Sense Bank, Vodafone і Monobank.

Зараз ви читаєте новину «Не працюють банки та аеропорти: у світі стався глобальний ІТ-збій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі