вівторок, 22 листопада 2022 16:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Не для того, щоб завершити війну. В МВС назвали теперішню ціль Росії

Не для того, щоб завершити війну. В МВС назвали теперішню ціль Росії
"Велика ціль" росіян – знищення України – нікуди не поділася, за словами радника глави МВС Вадима Денисенка. Фото: https: t.me/UkraineMediaCenterKyiv

"Велика ціль" росіян – знищення України – нікуди не поділася.

Але станом на зараз їхні головна ціль – початок переговорного процесу. Про це сказав радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко 22 листопада.

"Але не для того, щоб закінчити війну. А для того, щоб призупинити її, щоб отримати передишку і, що не менш важливо, спробувати розколоти колективний Захід на дрібних речах. Тобто, тактика дрібних перемог – це те, чим вони вміють займатися, і для цього їм потрібні ці переговори", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Визнали придатним. А в нього око одне і не робоче" – окупант поскаржився на призов інвалідів

Він додав: росіяни вважають, що кинувши 300 тис. мобілізованих на фронт взимку, коли підмерзне та можна буде рухатися техніці, отримують можливість ламати ситуацію на фронті. Але малоймовірно, що вони зможуть вести бойові дії по всій лінії фронту, як це було 24 лютого.

На Донбасі Збройні сили України продовжують відбивати атаки й штурми російських окупантів. Контрнаступ на заході Луганщини триває, хоча дощова погода і сповільнила бойові дії.

Водночас на півдні окупанти будують другу та третю лінію оборони, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW).

20 листопада російські сили не проводили жодних наземних операцій на Куп'янському напрямку на північний захід від Сватового, ймовірно, через нездатність російських військ впоратися з погодними умовами. Зливи та сльота майже зупинили наземні атаки ворога, що призвело до посилення артилерійського вогню.

Зараз ви читаєте новину «Не для того, щоб завершити війну. В МВС назвали теперішню ціль Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі