вівторок, 22 листопада 2022 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, що відбувається на фронті
4

На Донбасі Збройні сили України продовжують відбивати атаки й штурми російських окупантів. Контрнаступ на заході Луганщини триває, хоча дощова погода і сповільнила бойові дії.

Водночас на півдні окупанти будують другу та третю лінію оборони, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW).

20 листопада російські сили не проводили жодних наземних операцій на Куп'янському напрямку на північний захід від Сватового, ймовірно, через нездатність російських військ впоратися з погодними умовами. Зливи та сльота майже зупинили наземні атаки ворога, що призвело до посилення артилерійського вогню.

21 листопада українські війська відбили атаки російських військ на Лиманському та Кремінно-Лисичанському напрямках, знищили російську техніку в районі Сиротиного, приблизно за 25 км на південний схід від Кремінної. Армія РФ зміцнює тили в Луганській області після відходу Херсонської області 20 та 21 листопада.

ЗСУ продовжують наступ під Сватовим
Фото: understandingwar.org
ЗСУ продовжують наступ під Сватовим
ЗСУ продовжують наступ під Сватовим
20 та 21 листопада російські війська продовжували проводити оборонні заходи та зведення укріплень у Херсонській області

Окупанти намагаються покращити свої оборонні та наступальні можливості на сході України, вводячи мобілізовані війська з Херсона. Водночас вони не змогли досягти значного оперативного прогресу через низький моральний дух та брак кваліфікованого персоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбиті атаки, катівня і знищені склади РФ: найголовніше зі зведення Генштабу

На Донбасі російські війська продовжили наступ навколо Бахмута. ЗСУ відбили російські атаки на сам Бахмут, а також у межах 30 км на північний схід від міста в районі Спірного, Білогорівки, Бахмутського, Яковлівки, Підгородного та в межах 14 км на південний захід від Бахмута в районі Опитного, Кліщівки та Курдюмівки.

20 та 21 листопада російські війська продовжували наступальні дії в районі Авдіївка – Донецьк. Українські війська відбили атаки росіян за 36 км на південний захід від Авдіївки в районі Мар'їнки, Первомайського та Новомихайлівки. Російські сили вели оборонні операції на заході Донецька та на сході Запоріжжя.

На півдні армія РФ продовжує проводити оборонні заходи та зведення укріплень у Херсонській області на південь від Дніпра. Ворог будує другу та третю лінії оборони, складуючи військову техніку у густонаселених районах.

Російські та українські джерела заявили, що російські сили продовжували обстрілювати райони на правому березі Дніпра, зокрема Херсон, Антонівку та Чорнобаївку. 20 листопада українські сили завдали ударів по скупченню російської живої сили в районі Пологів, Кам'янки, Михайлівки та Енергодара Запорізької області, поранивши понад 100 російських солдатів та знищивши 20 одиниць військової техніки та два склади боєприпасів.

21 листопада росіяни продовжували обстріли на захід від Гуляйполя, а також у Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Російські загарбницькі війська перед відступом із Херсона замінували майже всі кабінети у будівлі Служби безпеки України.

Росіяни під час відступу з Херсона поставили вибухові пристрої у лікарнях, квартирах та школах. Окупанти мінували не лише дороги, але й ті території, які необхідні для роботи соціальних служб.

Стало відомо про два підриви авто на мінах: в одному їхали працівники Укрзалізниці, в іншому – сім'я. В другому авто постраждала 11-річна дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Свіжі карти бойових дій: в ISW показали, що відбувається на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі