субота, 09 грудня 2023 14:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали втрати росіян під Авдіївкою

Назвали втрати росіян під Авдіївкою
Біля Авдіївки зараз тривають запеклі бої. Фото: slovoidilo.ua

Втрати російських загарбників в Україні на Авдіївському напрямку зараз на 25% більші, ніж були при штурмі Бахмута.

Біля Авдіївки нині зосереджено близько 40 тисяч російських військовослужбовців, що в рази більше, ніж український гарнізон. Про це в ефірі національного телемарафону розповів майор запасу Нацгвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За добу знищено 900 окупантів: у ЗСУ повідомили про нові втрати росіян

"На Авдіївці загарбники просто роблять м'ясні штурми, а таких інструкторів, як були у ПВК "Вагнер", там немає. Також вони зазнають більших втрат. Середньодобові втрати під час штурму Бахмуту були 776 російських військовослужбовців, зараз - 931. Тобто на 25% більше, а успіхів вони поки що не досягають. Навіть якщо це вдасться, то суттєвих принципових змін на лінії фронту не відбудеться", - сказав він.

За його словами, зараз на Бахмутському напрямку противник почав активно використовувати артилерію та керовані авіабомби.

"Вони почали використовувати, зокрема, важку техніку, бо ґрунт більш твердий став. Атакують невеликими групами, намагаючись протягнути наші війська, щоб розосередити їх вздовж лінії фронту і не дати можливості десь пересуватись. Робиться це переважно для медійних засобів росіян", - наголосив Гетьман.

Російській армії наказали захопити Авдіївку Донецької області та Куп'янськ на Харківщині до виборів в РФ, які відбудуться у березні 2024 року.

Демонстрація підтримки військовими кандидатури Володимира Путіна є стратегією страхування, якщо російська армія не зможе вкластися в ці терміни. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Назвали втрати росіян під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі