неділя, 17 липня 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Назвали вісім областей, де найбільше дітей гинуть від рук окупантів

Назвали вісім областей, де найбільше дітей гинуть від рук окупантів
Понад 1015 українських дітей постраждали внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації. Фото: МВС

Понад 1015 українських дітей постраждали внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації. Станом на ранок 17 липня офіційна кількість загиблих не змінилася – 353 дитини.

Дані щодо поранених також не змінилися – 662. Ці цифри не є остаточними: триває робота з їх встановлення в місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих і звільнених територіях. Про це повідомила пресслужба Офіса генерального прокурора вранці 17 липня в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Київщину й 15 тис. окупантів у лісі: як під Бучею готують партизан до нової зустрічі з ворогом

Найбільша кількість постраждалих дітей у Донецькій області – 353, Харківській – 191, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 52, Запорізькій – 31.

"Через бомбардування та обстріли збройними силами РФ пошкоджено 2138 закладів освіти. З них 221 зруйновано повністю", – ідеться в дописі.

Російські окупанти продовжують нещадно обстрілювати українські міста й убивати мирних мешканців. За 16 липня росіяни забрали життя трьох жителів Донеччини. Двоє загинули від рук загарбників в Удачному й один – у Покровську. Ще 12 цивільних зазнали поранень, повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко вранці 17 липня.

Після майже повної окупації Луганщини, росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Російські війська, ймовірно, після "оперативної паузи" підуть в масштабний наступ уздовж лінії Слов'янськ – Сіверськ – Бахмут. Як швидко цей наступ почнеться і де саме буде зосереджений, поки що невідомо, повідомив американський інститут Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Назвали вісім областей, де найбільше дітей гинуть від рук окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі