понеділок, 25 квітня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Націлився на Одесу: Грозєв назвав головну мету Путіна до 9 травня

Націлився на Одесу: Грозєв назвав головну мету Путіна до 9 травня
Журналіст Христо Грозєв. Фото: Getty Images

Президент Російської Федерації Володимир Путін планує до 9 травня захопити південну частину України з Одесою зокрема.

Є очевидними паніка з боку РФ і бажання "продати" будь-яку "перемогу" до 9 травня, заявив розслідувач Bellingcat Христо Грозєв уYouTube Україна 24.

"Вони розуміють, що якщо нічого красивого, як повний коридор в Одесу, наприклад, вони не подарують народу, то народ почне ставити питання", - пояснив розслідувач.

Грозєв додав, Путін шукатиме будь-яке досягнення, щоб показати його до 9 травня як достатнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відмовився від дипломатичного припинення війни в Україні - ЗМІ

"Якщо їм це не вдасться - а мені здається, що їм це не вдасться, - то вони будуть готові в останню хвилину піти на більш терористичні заходи, а це й застосування хімічної зброї", - припусти він.

За словами журналіста, російський народ перестає вірити своєму уряду й пропаганді.

"Ми відстежуємо щодня всі запити в російських пошукових системах в інтернеті, і росіяни часто запитують: що реально сталося з крейсером "Москва"? Коли Україна заїде на територію Росії? Куди подівся Шойгу? Тиждень тому населення більше вірило в пропаганду, проте останні три-чотири дні є питання, які свідчать, що населення не вірить своєму уряду, проте публічно це ще не висловлює", - говорить він.

У міноборони Великої Британії заявили, що Росія планує організований референдум у Херсоні, щоб виправдати свою окупацію. Окупанти хочуть створити сухопутний міст до Криму й домінувати на півдні України.

Зараз ви читаєте новину «Націлився на Одесу: Грозєв назвав головну мету Путіна до 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі