середа, 26 жовтня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі росіяни жорстоко обстріляли Оріхів та приміське село ‒ є загиблі

На Запоріжжі росіяни жорстоко обстріляли Оріхів та приміське село ‒ є загиблі
Вночі росіяни обстріляли Оріхів Запорізької області. Фото: t.me/starukhofficial

Російські окупанти вночі 26 жовтня обстріляли Оріхів та приміське село Преображенку Запорізької області.

Загарбники били запалювальними боєприпасами з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив у Telegram голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Внаслідок атаки виникли пожежі в багатоповерховому будинку в центрі міста та приватних будинках навколо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти нещадно вдарили по Запорізькій області: показали наслідки

"Горіло шість квартир. Загальна площа пожежі була понад 400 кв м. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Уже відомо, що двоє людей загинули та одна поранена в селі Преображенка", ‒ зазначив Старух.

За його словами, місто Оріхів та села навколо майже щодня зазнають ворожих атак. Ворог системно знищує населений пункт.

"Закликаємо жителів Оріхова евакуюватись в безпечні місця. Нині така можливість є. За процес відповідає місцева влада, вона готова надати транспорт та прихисток", ‒ наголосив Старух.

24 жовтня, внаслідок обстрілів ворогом села Приморське Василівського району Запорізької області отримав поранення 12-річний хлопчик. Загалом кількість поранених дітей на ранок 25 жовтня становить понад 821, загиблих – 430. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Російські окупанти продовжують обстріл Миколаєва з областю. Ворог завдавав удари по Первомайській громаді, заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні 26 жовтня. Влучання були по двох інфраструктурних об'єктах та по відкритій території за їхніми межами. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі росіяни жорстоко обстріляли Оріхів та приміське село ‒ є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі