понеділок, 04 липня 2011 11:50

На Рівненщині два чоловіки отруїлися газом під час копання криниці

На Рівненщині два чоловіки отруїлися газом під час копання криниці

В суботу у селі Буща Здолбунівського району Рівенщини поховали 51-річного Миколу Дмитрука та 60-річного Володимира Глушка. Чоловіки загинули минулої п'ятниці 1 липня під час копання криниці у сусідньому селі Суйми.

"Цих майстрів усі дуже добре знали, бо вони десятки криниць людям поробили і все було добре. Цього разу їм просто не пощастило. Ніхто не міг знати, що з-під землі піде газ і їх потруїть", - розповідають у Півченській сільській раді, до якої належать Суйми.

Чоловіків запросив пенсіонер Тарас Філонюк, замовив викопати на подвір'ї глибоку криницю. Майстри дійшли уже до 30 метрів, стали вкладати опалубку – бетонний блок. За деякий час господар помітив, що чоловіки не піднімаються і з ями не чути ні звуку. Тоді покликав на допомогу людей і подзвонив рятувальникам.

Підмога приїхала за півгодини. Односельчани лізти в криницю самі побоялися.

"Мертвих чоловіків витягли на поверхню рятувальними мотузками. Ймовірно, вони задихнулися від браку кисню", - каже Дмитро Мельник з прес-центру обласного управління МНС.

У Суймах кажуть, що Дмитрук та Глушко отруїлися природним газом. Схожий випадок трапився в селі 20 років тому. Але тоді копача вдалося витягти з криниці живим, до того, як він задихнувся.

"Обоє були хорошими майстрами, люди їх поважали за те, що тримали слово. Микола жив удвох з дружиною, був бездітний. Складав людям грубки, якщо попросять. У Володимира без годівника залишилися діти та онуки", - додав Василь Безушко, сільський голова Бущі.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині два чоловіки отруїлися газом під час копання криниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі