субота, 16 квітня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

На півдні противник може відновити наступ - Генштаб

На півдні противник може відновити наступ - Генштаб
В акваторії Чорного моря перебувають російські військові кораблі, озброєні крилатими ракетами морського базування "Калібр". Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України очікують, що росіяни продовжать бойові дії і намагатимуться відновити наступ на півдні країни. Зокрема, противник може спробувати вийти на адміністративні кордони Херсонщини.

Також ворог намагається відновити боєздатність і поповнити запаси, повідомив Генштаб у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог ударив по Полтавщині. Є жертви

"На Південнобузькому напрямку дії противника характеризувалися проведенням заходів з відновлення боєздатності, поповнення запасів, інженерного обладнання позицій в районах населених пунктів Любимівка, Петрівка, Хрещенівка та посилення своїх передових позицій, імовірно підрозділами мобілізаційного резерву 1-го та 2-го армійських корпусів", - зазначили.

В акваторії Азовського моря вороже корабельне угруповання продовжує блокувати порт Маріуполя та обстрілювати приморський напрямок.

"Зважаючи на перебування в акваторії Чорного моря російських військових кораблів, озброєних крилатими ракетами морського базування "Калібр", зберігається підвищений рівень загрози застосування окупантами ракетного озброєння по об'єктах оборонно-промислового комплексу та логістичної інфраструктури нашої держави", - додали у Генштабі.

Російський агресор намагається утримати захоплені території на Донецькому і Таврійському напрямках. Також зосереджує основні зусилля, аби взяти під контроль міста Попасна та Рубіжне, встановити повний контроль над Маріуполем. Окупанти намагаються покращити тактичне положення, відновити боєздатність і поповнити боєприпаси. Росіяни продовжують обстріли на більшості напрямків.

Зараз ви читаєте новину «На півдні противник може відновити наступ - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі