вівторок, 27 серпня 2024 17:40

Спецтема: Війна Росії проти України

На найгарячішому напрямку росіяни провалили майже всі атаки - Генштаб

На найгарячішому напрямку росіяни провалили майже всі атаки - Генштаб
Українські воїни на Покровському напрямку з початку доби відбили 24 атаки російських окупантів. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

На Покровському напрямку російські окупаційні війська здійснили 25 штурмових дій у районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Новоолександрівки, Михайлівки, Новогродівки і Селидового.

Сили оборони України стримують ворожий натиск і відбили 24 атаки, триває один бій. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом від початку доби відбулося 85 бойових зіткнень.

Від вогню ворожої артилерії і мінометів постраждали райони населених пунктів Сопич, Бачівськ, Порохонь, Покровка, Краснопілля, Дмитрівка, Сидорівка, Уланове, Орлівка.
Росіяни завдали авіаударів керованими авіабомбами по Ворожбі, Есмані, Вільній Слободі, Атинському, Горілому і Безсалівці.

На Харківському напрямку ворог штурмує оборонні рубежі наших підрозділів поблизу Вовчанська. Триває ворожа атака. Росіяни запустили некеровані авіаракети у бік Козачої Лопані.

На Куп'янському напрямку російські окупанти здійснили 15 наступальних дій біля Синьківки, Степової Новоселівки, Колісниківки і Стельмахівки. Тривають сім ворожих атак.

Окупанти завдали п'ять авіаударів по Сеньковому, Куп'янську-Вузловому, Синьківці і Петропавлівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ збили ворожий Су-34 у Курській області

На Лиманському напрямку росіяни сім разів штурмували неподалік Дружелюбівки, Невського і Новосадового. Українські воїни зупинили ворога.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили атаку окупантів поблизу Верхньокам'янського.

На Краматорському напрямку ворог наступав у бік Григорівки, Андріївки і Кліщіївки, у результаті шести боєзіткнень - зазнав поразки.

На Торецькому напрямку окупанти провалили дев'ять спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій неподалік Торецька і Нью-Йорка.

На Курахівському напрямку росіяни атакували 11 разів. Дев'ять спроб ворога просунутися відбито, дві - тривають поблизу Карлівки.

На Времівському напрямку ворог п'ять разів безрезультатно штурмував наші позиції біля Водяного і Пречистівки.

На Оріхівському напрямку ворог тричі здійснив наступальні дії поблизу Малої Токмачки і Роботиного. Українські захисники відбили усі атаки.

На Придніпровському напрямку окупанти також зазнали поразки, двічі атакуючи позиції наших підрозділів. Росіяни скинули п'ять КАБів по районах Садового і Тягинки.

За 915 днів втрати російських окупаційних військ становили 610 100 осіб, 16 667 броньованих машин, 8563 танки, 367 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «На найгарячішому напрямку росіяни провалили майже всі атаки - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі