неділя, 23 червня 2024 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На фронті зараз триває понад 30 ворожих атак - Генштаб

На фронті зараз триває понад 30 ворожих атак - Генштаб
Українські війська відбивають атаки РФ на різних ділянках фронту. Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Зараз на різних напрямках фронту українські військові відбивають понад три десятки атак російських загарбників.

Протягом минулої доби відбулося 161 бойове зіткнення. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом за добу ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах шість ракетних ударів, із застосуванням 21 ракети. А також 41 авіаудар (зокрема, скинув 76 КАБів). Загарбники здійснили понад 4000 обстрілів, 91 з них із реактивних систем залпового вогню, провели понад 1500 ударів дронами-камікадзе.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 17 районів зосередження особового складу противника, два засоби ППО, артилерійський засіб. А також п'ять складів боєприпасів, станцію РЕБ, радіолокаційну станцію, наземну станцію управління БпЛА та пункт управління противника.

Від початку цієї доби, станом на 10:00 на фронті вже відбулося 52 бойових зіткнення. Загарбники здійснили один ракетний удар з використанням трьох ракет, 14 авіаційних ударів із застосуванням 24 КАБів. Окрім того, 36 разів атакували дронами-камікадзе, 654 рази обстріляли позиції ЗСУ та населені пункти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побільшало росіян, які здаються у полон. Розвідка назвала цифру

На Харківському напрямку агресор провів три атаки у районі Вовчанська. Дві - відбито, одна - на цей час ще триває. Ситуація контрольована. Українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі.

"За вчорашню добу ворог втратив на цьому напрямку 82 окупанти безповоротно та пораненими. Крім того, наші воїни знищили дві артилерійські системи, засіб ППО та шість автомобілів. Пошкоджено танк, три гармати та три автомобілі загарбників. Уражено 44 ворожі укриття з особовим складом та два склади з боєприпасами", - йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку від початку доби українські воїни відбивають три атаки в районі Стельмахівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку російські загарбники намагаються атакувати неподалік села Копанки та у Серебрянському лісі. Одну атаку відбито. Дві – продовжуються. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку від початку доби відбулося вісім бойових зіткнень. Ворог концентрує зусилля у районі Роздолівки. Там відбито п'ять атак та дві ще тривають. Окрім того, окупанти намагаються прорватися в напрямку Виїмки.

На Краматорському напрямку ворог не такий активний – відбулося три атаки. Окупанти невдало штурмували біля Кліщіївки. Точаться бої неподалік Іванівського та Андріївки. Підрозділи Сил оборони успішно стримують натиск, на окремих ділянках посилюють позиції.

На Торецькому напрямку триває бій у районі Північного.

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування противника. На цей час ворог здійснив 19 спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій. Бойові дії фіксуються поблизу населених пунктів Новоолександрівка, Воздвиженка, Новоселівка Перша, Сокіл та Уманське. Відбито чотири атаки, а 15 - продовжуються. Найбільш активно ворог атакує з напрямку Очеретиного.

"Дорого заплатив ворог за вчорашню активність на Покровському напрямку. За уточненою інформацією, російський агресор сумарно втратив 314 осіб убитими та пораненими. Знищено танк окупантів, три гармати, чотири бойові броньовані машини та автомобіль. Крім того, ще дві бойові броньовані машини, одна артсистема та дев'ять автомобілів зазнали пошкоджень", - зазначають у Генштабі.

На Курахівському напрямку відбулося п'ять ворожих атак поблизу Невельского, Георгіївки та Парасковіївки. Триває бій в трьох локаціях, а дві спроби ворога просунутись вперед зупинено. Ситуація залишається під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку відбито чотири штурмові дії противника в районах Малої Токмачки і Роботиного. Втрат позицій не допущено.

"На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін. Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника та виснаження його бойового потенціалу", - йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 23 червня склали 534 360 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1270 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 10 танків, 15 бойових броньованих машин та 61 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «На фронті зараз триває понад 30 ворожих атак - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі