неділя, 29 липня 2012 15:35

На Черкащині добу палало сміттєзвалище
5

Майже добу палало міське сміттєзвалище
Фото: Фото Ірини Патлатюк
Люди обіцяли перекрити автодорогу «Київ-Одеса», якщо звалище не припинить диміти
Причини загоряння можуть бути різні
Місцевому підрозділу МНС вдалося ліквідувати загоряння
Останнім часом звалище почало горіти частіше

В місті Умань на Черкащині майже добу палало міське сміттєзвалище. Густий їдкий дим від побутових відходів та пластику йшов на місто та сусідні села. Жителі скаржаться, що останнім часом звалище почало горіти частіше.

Охоронці сміттєзвалища розповідають, що тліти відходи почали ввечері 27 липня, а на ранок 28-го вогонь охопив близько 0,3 га від загальної площі. Загасили його надвечір 28 липня.

"Спочатку ми гасили самі, у нас є бочка на три куби води, - розповідає один з охоронників звалища, імені не називає. – Але воно горить на глибині, тому нам було не під силу загасити його. Викликали пожежників. Причини загоряння можуть бути різні. Зараз спека, десь скло і папір разом було, от і пропалило. А тут все легкозаймисте, достатньо іскри, щоб все спалахнуло".

Лише місцевому підрозділу МНС вдалося ліквідувати загоряння. Їх викликали надвечір. На це пішло в них 2 цистерни води. Гасити почали близько 18.00, а вже о 19.00 загоряння було ліквідоване.

Уманський полігон побутових відходів знаходиться за 2 кілометри від найближчого мікрорайону міста Східного. Проте стовп диму було видно того дня навіть з центральних вулиць. Звалище повинні були закрити більше двадцяти років тому, проте воно й досі працює. Сміттєпереробного заводу в Умані немає. На початку червня жителі Східного обіцяли перекрити автодорогу "Київ-Одеса", якщо звалище не припинить диміти.

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині добу палало сміттєзвалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі