неділя, 26 травня 2024 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Загрозу прориву окупантів на Харківщині відбито - оперативні дані Генштабу

Загрозу прориву окупантів на Харківщині відбито - оперативні дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Харківському напрямку загрозу прориву окупантів відбито та забезпечено стійку оборону.

Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Про це 26 травня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом минулої доби на фронті відбулося 141 бойове зіткнення. За уточненою інформацією, ворог минулої доби завдав по позиціях українських військ та населених пунктах 10 ракетних ударів, випустивши 13 ракет, 40 авіаударів (зокрема, із застосуванням 56 КАБів), 1001 удар дронами-камікадзе (з яких fpv – 994). Загарбники також здійснили 3604 обстріли з різних видів озброєння, 96 з них - із РСЗВ.

За добу, що минула, Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили два пункти управління, три райони зосередження особового складу та станцію РЕБ противника.

Із початку цієї доби станом на 10:00 на фронті відбулося 35 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 529 обстрілів позицій українських військ та населених пунктів. Ворог завдав три авіаудари із застосуванням трьох керованих авіабомб.

На Харківському напрямку ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи.

"Російський агресор тричі намагався штурмувати позиції наших військ. Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом з тим, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук'янці - триває бій. Водночас, наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони", - йдеться у повідомленні.

За уточненою інформацією, минулої доби ворог втратив на Харківському напрямку 179 осіб живої сили. Крім того, українські воїни знищили танк, бойову бронемашину, три артсистеми і шість автомобілів та спецтехніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 1100 загарбників за добу: у ЗСУ назвали нові втрати РФ

На Куп'янському напрямку від початку доби відбувалися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбито. В районах Синьківки, Новоєгорівки, Греківки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку українські воїни дали жорстку відсіч спробі російських загарбників просунутися у бік Невського. Втрати ворога уточнюються.

На Краматорському напрямку противник активних дій не проводив.

На Покровському напрямку інтенсивність бойових дій досить висока - на цей час противник вже 14 разів атакував позиції ЗСУ. Шість атак відбито, а вісім боєзіткнень, в районах Новоолександрівки, Калинового, Сокола та Невельського, тривають. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника.

На Курахівському напрямку українські воїни вже відбили атаку окупантів районі Костянтинівки. Ворог на цей час продовжує наступальні дії в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку, неподалік Роздільного та Старомайорського, дві спроби окупантів покращити тактичне положення зазнали невдачі.

На Оріхівському напрямку триває бій в районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі річки Дніпро, відбито дві атаки ворога в районі села Кринки. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

"Сили оборони України вживають всіх необхідних заходів для стримування наступу противника та подальшої стабілізації обстановки", - додають у Генштабі.

Під час наступу російських військ на Харківщині, що розпочався трохи більше двох тижнів тому, РФ зазнала великих втрат.

Співвідношення втрат на цьому напрямку складають вісім росіян до одного українця. Про це розповів президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Загрозу прориву окупантів на Харківщині відбито - оперативні дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі