неділя, 26 лютого 2023 08:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть мобілізувати 1,5 млн осіб ‒ у Білорусі заговорили про воєнний стан

Можуть мобілізувати 1,5 млн осіб ‒ у Білорусі заговорили про воєнний стан
У Білорусі збираються формувати "народне ополчення". Фото: slovoidilo.ua

Якщо у Білорусі оголосять воєнний стан та перехід на "військові рейки", для потреб армії буде залучено 1,5 млн осіб.

Решта близько 8 млн жителів країни будуть працювати на промисловість, "навчати, лікувати, вирощувати хліб". Про це в ефірі державного білоруського телебачення заявив державний секретар Радбезу Білорусі Олександр Вольфович.

Він також назвав "дуже своєчасною" ініціативу формування так званого "народного ополчення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США назвали мету візиту Лукашенка в Китай

"Якщо взяти за чисельністю військові організації держави, можливо, розкрию деякі секретні відомості, структури військової організації держави, не Збройних сил, складуть десь до 1,5 млн осіб у разі оголошення військового стану та переведення економіки на військові рейки", ‒ заявив Вольфович.

Як відомо, населення Білорусі нині становить близько 9,3 млн осіб. За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень за 2022 рік, професійна армія країни налічує близько 48 тисяч військовослужбовців та близько 12 тисяч прикордонників.

Одному з ракетних підрозділів у Білорусі "у рамках заходів бойової готовності" наказали "висунутися у визначений район". Ракетникам також дали наказ підготувати техніку до "бойового застосування".

Загроза ворожого наступу з півночі для України дуже низька. Сили оборони використовують цей час для підготовки, сказав генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Можуть мобілізувати 1,5 млн осіб ‒ у Білорусі заговорили про воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі