середа, 19 жовтня 2016 14:20

Потужний вибух на заводі скалічив працівників

Потужний вибух на заводі скалічив працівників

18 жовтня на ливарному заводі по вул. Луцькій у Нововолинську вибухнув резервуар з повітрям. Загинув 61-річний Павло Прощук. Ще двоє працівників у лікарні. Серед них 73-річний начальник відділу Олег Свистун, він у реанімації.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів директор підприємства Олександр Доманський.

"Працівники готували для роботи 38-літрову ємність для технічних рідин. У декількох місцях її потрібно було заварити. Коли почали фарбувати, начальник відділу вирішив проінспектувати роботи, оглянути зварні шви, щоб не було витоків повітря. Для цього підключили систему і подали дуже низький тиск у бочку. Біля ємності нікого не було. Але із незрозумілих причин днище бочки на місці зварки під тиском повітря відірвалося. Вдарило по риштованню, яке було поруч. Воно і полетіло на людей. Травмувало трьох. Один чоловік загинув, ще двоє у лікарні", - розповів Доманський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горить столична райдержадміністрація

Витрати на лікування потерпілих та поховання загиблого взяло на себе підприємство.

Причини нещасного випадку з'ясовують експерти.

Раніше повідомляли, що в Німеччині внаслідок вибуху і пожежі на заводі нафтового гіганта BASF 17 жовтня загинули двоє людей. Керівництво підприємства в Людвігсгафені заявило, що ще дві людини зникли безвісти.

Зараз ви читаєте новину «Потужний вибух на заводі скалічив працівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі