пʼятниця, 18 травня 2012 08:38

Молода Полтавчанка вижила після прямого попадання блискавки

Молода Полтавчанка вижила після прямого попадання блискавки
Блискавка спалила телефон, увійшла в шию, а вийшла через груди. Фото: theshock.info

16 травня у місті Комсомольськ Полтавської області о 19.45 у 25-річну Інну Тарасову влучила блискавка.

"Дівчина йшла по вулиці Миру, 15, розмовляла по телефону, - розповів 21-річний Андрій Лєпіс, заступник начальника самостійної державної пожежної частини № 21 міста Комсомольськ. - Став гриміти грім, але дощу не було. Блискавка влучила в неї біля магазину "АТБ". Її притягнув сигнал мобільного. Те, що вижила, диво, бо заряд блискавки може бути більше 50 тисяч вольт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині блискавка вбила 13-річного хлопця на кукурудзяному полі

Перехожі викликали швидку. Інну відвезли до реанімації Комсомольської міської лікарні на вулиці Миру, 10.

"Коли Тарасову доставили, серце майже зупинилося. Ми його вчасно запустили, нормалізували дихання, - повідомив головний лікар Микола Дубина. - Блискавка спалила телефон, увійшла в шию, а вийшла через груди. Там точкові опіки. Внутрішні органи не постраждали. Отримала ушкодження середньої тяжкості. О другій ночі прийшла до тями. Зараз її стан близький до задовільного. Про всяк випадок, ще дні два залишиться в реанімації під наглядом".

Інна Тарасова спілкуватися відмовилася. В реанімаційному відділенні розповіли, що в дівчини ретроградна амнезія. Про те, що сталося нічого не пам'ятає, бо так мозок захистив себе від стресової ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Молода Полтавчанка вижила після прямого попадання блискавки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі