четвер, 01 вересня 2011 08:53

Спецтема: Війна у Лівії

Модель Playboy ледь не спалили живцем у Тріполі через зв'язок із сином Каддафі

Модель Playboy ледь не спалили живцем у Тріполі через зв'язок із сином Каддафі

Британська газета Daily Telegraph опублікувала історію голландської манекенниці Таліти Ван Зан, моделі Playboy і коханки п'ятого сина Муамара Каддафі Муассіма.

Таліта і Муассім познайомилися в 2004 році в італійському нічному клубі. Муассім, сам плейбой, обсипав свою коханку-знаменитість безліччю дорогих подарунків. Так, одного разу він подарував їй цілу колекцію сумок Луї Віттон. На запитання про те, скільки він витрачає грошей, Муассім, наморщивши лоба, відповів: "2 млн доларів", Таліта запитала його: "У рік?" Він відповів: "Ні, в місяць". Таліта кілька разів побувала в Лівії, але не бачила життя простого народу - її всюди хто-небудь супроводжував. Муассім говорив їй: "Люди живуть добре. Освіта і охорона здоров'я - безкоштовні, рис і бензин коштують дешево".

В кінці серпня цього року Таліта зробила "найстрашнішу помилку свого життя". Повіривши запевненням Муассіма, що в Лівії ось-ось відновиться порядок, вона прилетіла в Тріполі, у надії, що Муассім допоможе їй у фінансуванні лікування її батька.

Вона побачила свого коханця тільки один раз - безпосередньо перед початком штурму Тріполі. За її словами, це була "інша людина". Він відростив бороду, і у нього з'явився "погляд вбивці". Його оточували похмурі 16-річні хлопчики з автоматами.

Муассім кілька років тому спробував організувати державний переворот. За це його вигнали з країни до Єгипту. Батько, проте, пробачив його. Муассім командував бригадами спецназу в битвах за Місрату і Брегу. Не дивлячись на те, що особливих успіхів він не добився, батько виділив його як вірогідного наступника і доручив йому командувати секретною службою.

Все це, проте, вже не мало ніякого значення. 21 серпня бунтівники почали штурм Тріполі. Таліту спробували евакуювати до Тунісу, але її конвой був обстріляний бунтівниками, і вона повернулася в п'ятизірковий готель в Тріполі.

Там її охорона була доручена жінці-вояку. Коли бунтівники оточили готель, вона кинулася до жінки-вояка у пошуках порятунку. Та замість цього витягнула її назовні і здала бунтівникам, пояснивши, що мова йде про коханку одного з синів Каддафі.

Натовп прийшов в неймовірне збудження і збирався спалити Таліту живцем. Та в жаху від такої перспективи викинулася з балкону, зламавши руку і пошкодивши спину.

Персонал готелю з ризиком для власного життя відвіз Таліту в госпіталь вулицями Тріполі, коли на них ще йшли бої.

Після цього Таліту евакуювали на Мальту, звідки вона чекає відправки додому, де її чекають журналісти нідерландських таблоїдів.

Нагадаємо, в середині лютого в Лівії почались масові демонстрації з вимогою відходу правлячого країною понад 40 років Каддафі, які згодом переросли у збройне протистояння між урядовими силами і бунтівниками. Число жертв цього протистояння, за різними даними, складає тисячі осіб.

Зараз ви читаєте новину «Модель Playboy ледь не спалили живцем у Тріполі через зв'язок із сином Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі