четвер, 01 грудня 2022 13:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізовані росіяни масово гинуть в Україні – Маляр

Мобілізовані росіяни масово гинуть в Україні – Маляр
Проведена часткова мобілізація в Росії не дала результатів, на які розраховувало керівництво РФ, заявили в Мінобороні. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Мобілізація в Росії не принесла результатів, на які очікувало російське військове командування.

Мобілізовані гинуть у великій кількості та намагаються уникати участі у бойових діях. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу 1 грудня, передає Gazeta.ua.

За її словами, розмови окупантів свідчать про те, що мобілізація не змінила ситуацію на фронті, як того очікувало російське командування і загалом зазнала краху. Мобілізовані не прагнуть йти в бій, а навпаки, намагаються уникати участі у бойових діях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незадоволені російські мобілізовані розколюють інформпростір РФ – ISW

"Через низький рівень підготовки збільшуються втрати особового складу, зокрема й військових із бойовим досвідом, що призводить до масового невдоволення", – сказала Маляр.

28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповідав диктатору Володимиру Путіну про "завершення" мобілізації. Заявив про "виконане завдання" у "300 тисяч осіб".

Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни.

3 листопада український Генштаб повідомив, що в Росії продовжується мобілізація, попри оголошене її нібито завершення. Військове керівництво РФ продовжує набір так званих "добровольців" для участі у війні на території України. Це підтвердили й американські військові аналітики.

Про те, що російські мобілізовані отримують застаріле озброєння, форму старого зразка і їм не вистачає найнеобхіднішого, від початку мобілізації повідомляли як призвані на фронт, так і їхні родичі. У різних регіонах Росії оголошується збір "гумдопомоги" мобілізованим перед відправкою на війну в Україні. Багато хто з них купує собі спорядження, аптечки та інші речі самостійно.

Мобілізовані також скаржаться на відсутність будь-якої військової підготовки перед відправкою в зону бойових дій і на жахливі умови утримання на навчальних полігонах.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізовані росіяни масово гинуть в Україні – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі