пʼятниця, 04 листопада 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація у Росії: американські аналітики вказали на брехню Путіна

Мобілізація у Росії: американські аналітики вказали на брехню Путіна
Президент Росії Володимир Путін оголосив про завершення мобілізації, але вона продовжується приховано. Фото: facebook.com/MIDRussia

Міністерство оборони Росії продовжує проводити приховану мобілізацію під виглядом формування "добровольчих" загонів.

Мобілізація продовжується попри заяви російського диктатора Володимира Путіна про її закінчення, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, у Карелії та Кабардино-Балкарії чоловіки продовжують отримувати повістки у військкомати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перестріляли взвод за одну хвилину" ‒ мобілізований росіянин "провоював" 12 днів

"Військові центри отримали наказ продовжити набір добровольців на контрактну службу. Добровольцями можуть бути як чоловіки зі знятою судимістю, так і чоловіки будь-якого віку та стану здоров'я, попри офіційний статус інваліда", – йдеться у звіті.

Тим часом вже мобілізовані чоловіки часто сплять на вулиці та голодують, причому на фронт їх часто кидають без будь-якої підготовки. Крім того, були зафіксовані випадки хуліганства, за даними ISW.

28 жовтня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповідав Володимиру Путіну про "завершення" мобілізації. Заявив про "виконане завдання" у "300 тисяч осіб".

Путін оголосив мобілізацію 21 вересня. Після цього майже 1 млн росіян утекли з РФ в інші країни.

3 листопада український Генштаб повідомив, що в Росії продовжується мобілізація, попри оголошене її нібито завершення. Військове керівництво РФ продовжує набір так званих "добровольців" для участі у війні на території України.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація у Росії: американські аналітики вказали на брехню Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі