пʼятниця, 12 серпня 2022 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Мелітопольцям потрібні препарати від радіаційного забруднення – Федоров

Мелітопольцям потрібні препарати від радіаційного забруднення – Федоров
По препарати звернулися до Червоного Хреста, сказав Іван Федоров. Фото: suspilne.media

Жителі тимчасово захопленого росіянами Мелітополя, які перебувають у заручниках окупантів, тепер ще й під загрозою ядерної катастрофи.

До Червоного Хреста звернулися з проханням допомогти мелітопольцям медпрепаратами, які необхідно вживати під час радіаційного забруднення. Про це сказав мер Мелітополя Іван Федоров в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми звернулися до Червоного Хреста, щоб вони допомогли з гуманітарною доставкою тих препаратів, які можуть зберегти життя під час таких катастроф", – сказав Федоров.

Сьогодні неможливо евакуювати людей ні з Мелітополя, ні до Мелітополя з Енергодара, де розташована Запорізька атомна електростанція, заявив мер.

"Єдина рекомендація, яку маємо, – зараз виїжджати на територію, підконтрольну державі Україна. Або виїжджати через Крим", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна готується до будь-яких сценаріїв із ЗАЕС – Монастирський

"Василівка – це єдиний шлях виїзду для Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької області. У Василівці сьогодні більш ніж п'ять тисяч мешканців чекають на свою чергу на виїзд. Рашисти використовують їх як живий щит, вони навмисно їх тримають там, щоб наші Збройні сили не давали відповідь. Вчора вони (російські окупанти. – Gazeta.ua) розмістили свою військову базу на території лікарні в Мелітополі, де також вони ховаються за спинами наших цивільних", – розповів Федоров.

5 серпня російські терористи стріляли у високовольтну лінію зв'язку трансформатора Запорізької АЕС.

Потім росіяни вдруге обстріляли станцію. Зафіксували три прильоти безпосередньо на майданчик станції. Один з прильотів був біля енергоблока, де встановлений ядерний реактор.

11 серпня російські терористи знову поцілили на територію АЕС, влучивши неподалік від першого енергоблока.

Окупанти почали перепід'єднувати станцію до Криму.

Зараз ви читаєте новину «Мелітопольцям потрібні препарати від радіаційного забруднення – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі