вівторок, 18 жовтня 2022 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Масштабний блекаут: Київ, Житомир та Дніпро оговтуються після масованих ударів

Масштабний блекаут: Київ, Житомир та Дніпро оговтуються після масованих ударів
Дим над Києвом вранці 18 жовтня. Фото: УП

Унаслідок російських ударів по Житомиру, Дніпру та Києву постраждала енергетична інфраструктура цих міст та регіонів.

На Житомирщині 11 населених пунктів області тимчасово залишились без світла, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Бунечко в Тelegram.

"Працюють ремонтні бригади енергетиків та рятувальники. Триває аварійне перепідключення на резервні мережі, які дозволять відновити постачання світла в громади", – сказав Бунечко.

Він уточнив, що ворог обстріляв об'єкт енергетичної інфраструктури Житомирщини о 8:40. За словами Бунечка, жертв та постраждалих немає. Водночас міський голова Житомира Сергій Сухомлин каже, що, попередньо, є двоє поранених внаслідок удару по Житомиру.

Через атаку Житомир був повністю без світла та води.У місті зараз тривають відновлювальні роботи.

"Електропостачання в лікарнях Житомира відновлено. Світло поступово з'являється у різних районах міста. Станції першого та другого підйомів водоканалу вже теж працюють. Воду поки що зможемо подати до перших поверхів, до гідрантів та колодязів", – написав Сухомлин у Facebook.

У Дніпрі пошкоджено обладнання однієї з електропідстанцій, що живить лівий берег міста. Без світла – значна частина жителів, пише "Суспільне Дніпро".

"Аварійні бригади готуються до проведення ремонтних робіт, щойно отримають дозвіл від рятувальних служб", – повідомили журналісти.

Через обстріл Києва частина столиці також залишилася без світла та води. На Троєщині сталося аварійне відключення води та світла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони-мопеди, ударна хвиля і страшний звук: як Київ пережив моторошну атаку "шахідів"

"18 жовтня внаслідок обстрілу РФ було пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури Деснянського району в Києві. Через це було відключено енергообладнання ДТЕК Київські електромережі, що живить об'єкти водоканалу та житловий масив Троєщина", – підтвердили в ДТЕК.

Аварійні бригади вже виїхали для обстеження місця пошкоджень.

Заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко підтвердив, що на Троєщині та деяких районах на Лівому березі Києва дійсно відсутнє водопостачання та електропостачання.

"Працюють як ДСНСники на цьому об'єкті, так і електрики для підключення до резервного живлення для того, щоб з'явились вода і електроенергія в домівках", – сказав він в телемарафоні "Єдині новини".

Через відсутність напруги на Троєщині змінено рух низки трамвайних та тролейбусних маршрутів, інформує пресслужба КМДА.

– тролейбус № 50: метро Либідська – пл. Дарницька
– трамваї №28Д курсують: метро Позняки – бульв. Перова;
– трамваї №№28, 35 курсують за маршрутом трамваїв №22а;
– тролейбуси № 29Д, 30, 31, 47 курсують до зупинки "станція Романа Шухевича".

Міський голова Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі повідомив, що в місті зазнали обстрілів два об'єкти критичної інфраструктури.

"Зараз частково обмежене надання послуг електро- та водопостачання в багатьох будинках на лівому березі столиці. В деяких будинках можливе пониження тиску в водопровідній мережі, зміна кольору та прозорості води. Звертаюся до всіх киян максимально економити електроенергію. Не вмикати потужні електроприлади – кондиціонери, електрочайники, мікрохвильові печі тощо. Мешканцям, де понижений тиск у водопровідній мережі – максимально економно зараз витрачати воду", – йдеться у дописі Кличка.

Російські окупанти рано-вранці 18 жовтня знову почали масовано обстрілювати Україну. Вибухи через "прильоти" лунали у низці міст. Загарбники цілилися в об'єкти енергетичної та критичної інфраструктури.

Атакували територію України ракетами типу "Калібр" та балістичними ракетами з півночі, повідомили в Повітряних силах України.

Президент Володимир Зеленський відреагував на черговий терор РФ українських міст.

Зараз ви читаєте новину «Масштабний блекаут: Київ, Житомир та Дніпро оговтуються після масованих ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі