неділя, 26 лютого 2023 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Маріупольська "бавовна" викликала в окупантів заціпеніння та шок – Андрющенко

Маріупольська "бавовна" викликала в окупантів заціпеніння та шок – Андрющенко
У Маріуполі вже три дні лунають вибухи. Фото: ілюстративне, "Суспільне"

Російські окупанти в Маріуполі на Донеччині не знають що робити з "бавовною" та намагаються переміщувати техніку.

У захопленому місті вже кілька днів лунають вибухи. Про це повідомив радника мера Маріуполя Петро Андрющенко в телемарафоні "Єдині новини" 26 лютого, передає Gazeta.ua.

"Вони просто шоковані. Ось ці три дні "бавовни" – це просто шок... Вони намагались спочатку позбивати "кару небесну" системами ППО - це не допомогло. Потім два дні поспіль піднімали літаки – теж не допомогло. І вони не знають, що зараз робити", – сказав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молоді окупанти та кадировці прибули до Маріуполя – Андрющенко

Він підкреслив, що росіяни перетворили Маріуполь на велику військово-логістичну базу. Там дислокуються окупаційні підрозділи, техніка, ремонтні бази та склади боєкомплектів. Тому тепер загарбникам потрібно переміщувати свої запаси на більш безпечну відстань.

За словами Андрющенка, умовно можлива відстань – це Новоазовськ. Але там виникають проблеми з логістикою та браком території у місті.

"Якщо так подивитись на їхню реакцію, це якби палав будинок, а хазяї впали у такий транс. Вони на нього дивляться і нічого не роблять. Це саме відбувається з окупантами", – сказав радник.

Останні кілька днів у Маріуполі гучно – знищуються склади боєприпасів та місця дислокації росіян. Розриви чули, зокрема, 23 лютого. Перший вибух прогримів близько 11:00. Потім пролунало ще два.

Окупанти одразу ж заявили про нібито роботу ППО, але місцеві жителі підтверджують влучання, сказав Петро Андрющенко. Після вибухів росіяни підіймали в небо авіацію.

У Збройних силах України прокоментували "бавовну" в Маріуполі. Заявили, що Маріупольський напрямок більше не є абсолютно недосяжним для українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «Маріупольська "бавовна" викликала в окупантів заціпеніння та шок – Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі