пʼятниця, 25 жовтня 2013 10:05

Луценко розповів, з чого починав кримінальний авторитет Анісім

Луценко розповів, з чого починав кримінальний авторитет Анісім
Фото: Вести

В ході обшуку в офісі запорізького підприємця Євгена Анісімова, відомого також як кримінальний авторитет Анісім, було виявлено п'ять мільйонів гривень, повідомляють джерела в МВС.

За деякими даними, ці гроші - данина з перевізників та комунальних підприємств міста.

На папірцях, доданих до стопок грошей, були написи від руки: "Водоканал", "Підстава", "Тепломережа", а також "Маршрутки" і назви низки приватних підприємств-перевізників.

За словами екс-глави МВС Юрія Луценка, кар'єра Анісіма схожа на біографію київського авторитета Бабая, який "тримав" столичний вокзал.

Анісім починав свою кар'єру, промишляючи на здирництві з автоперевізників. Судимостей у нього немає, тому в кримінальному світі навряд чи його голос міг би бути вагомим, якщо б не його особисті якості - вміння заводити потрібні знайомства.

"До 2005 року він контролював знамениті відвали, колосальну кількість забракованого металу з "Запоріжсталі". Він це переправляв у цеху для плавки і отримував світову ціну з нічого", - розповів Луценко.

За словами джерел в МВС, найближчим часом Анісімова будуть звинувачувати у цілій низці злочинів.

Нагадаємо, Євгенія Анісімова затримали увечері 21 жовтня в столичному аеропорту "Бориспіль". 22 жовтня Орджонікідзевський суд Запоріжжя виніс рішення про утримання Анісімова під вартою протягом двох місяців.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, з чого починав кримінальний авторитет Анісім ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі