середа, 11 травня 2022 12:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Купа машин та приміщення у центрі Львова: майно родичів Медведчука та Козака арештували

Купа машин та приміщення у центрі Львова: майно родичів Медведчука та Козака арештували
Ідеться про можливий незаконний видобуток фірмою Віктора Медведчука та Тараса Козака піску в кар'єрах на Львівщині. Фото: ДБР

Рухоме та нерухоме майно, що належить підприємствам родичів народних депутатів від ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака арештували.

Відповідне клопотання Державного бюро розслідувань задовольнив Личаківський райсуд Львова, повідомила пресслужба ДБР 11 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Медведчука на фіналі - нардеп

"Розмір статутного капіталу цих шести підприємств становить понад 80 млн грн. Арешт із забороною права на відчуження та розпорядження майном наклалили, зокрема, на три земельні ділянки, 11 нежитлових будівель та приміщень. Серед них і приміщення площею майже 300 кв. м у центрі Львова.

Також арештували 126 автомобілів, серед яких легкові і вантажівки КрАЗ та КаМАЗ", - йдеться в повідомленні.

Надалі ДБР ініціюватиме передачу арештованого майна до Нацагентства з управління активами.

27 квітня ДБР провело низку обшуків у Львові та Львівській області за місцями реєстрації і власності братів Віктора Медведчука й Тараса Козака.

Нардепів підозрюють у можливому незаконному видобутку їхньою фірмою піску у двох кар'єрах на Львівщині: у селі Родатичі Городоцького району і селі Великополе Яворовського.

Зараз ви читаєте новину «Купа машин та приміщення у центрі Львова: майно родичів Медведчука та Козака арештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі