вівторок, 18 жовтня 2022 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль використовує в'язнів: полонений розповів, які завдання їм дають

Кремль використовує в'язнів: полонений розповів, які завдання їм дають
Російська влада використовує армію в'язнів як гарматне м'ясо. Фото: gur.gov.ua

Російська влада використовує армію в'язнів як гарматне м'ясо. Їх кидають на передову для розвідування українських позицій.

Очільник приватної військової компанії Wagner Group обіцяв в'язням у російських в'язницях, що вони зможуть "змити свої гріхи" кров'ю українців та отримають "чисті" документи. А попри обіцянки їх кидають на фронт як гарматне м'ясо. Про це повідомила Служба безпеки України.

Тож деякі "добровольці", як-от полонений у відео на допиті СБУ, "повоював" в Україні два дні: приїхав 21 вересня, а вже наступного дня його взяли в полон.

"Нас використовують як гарматне м'ясо. Наш командир відправив нас уперед, спочатку ми разом ішли, а потім озирнувся – вони були далеко. Звичайне гарматне м'ясо: щоб знати, де які позиції є, хто де стоїть. Коли вербували, нам розповідали зовсім іншу історію", – зізнається загарбник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хоче використати мобілізацію, щоб усунути небажаних осіб в уряді – ІSW

За його словами, їх вербував особисто ватажок Wagner Group Євген Пригожин. Він розповідав, що в'язні воюватимуть пліч-о-пліч з "досвідченими" військовими, які їх усьому навчать, і вони не опиняться на передовій.

Тож з 1200 в'язнів – 267 одразу погодилися на "мобілізацію".

Але за лічені дні цей окупант усвідомив, що "тут зовсім не так". І зрозумів, що виживе, лише здавшись у полон.

Приватна військова компанія Wagner Group намагається і далі довести перевагу над міністерством оборони Росії та сухопутними силами.

Російські окупанти почали частіше скаржитися на те, що з початку війни беруть участь у бойових діях без перерв і ротацій. Про це зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у вечірньому звіті 15 жовтня.

Службовці 126-ї окремої бригади берегової оборони Чорноморського флоту, що перебувають на території тимчасово захопленої Херсонщини, записали ролик, у якому розповіли, що мають один БТР на 80 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Кремль використовує в'язнів: полонений розповів, які завдання їм дають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі