четвер, 12 липня 2018 08:40

Кована лавка вдарила струмом відпочивальника

Кована лавка вдарила струмом відпочивальника
У Житомирі кована лавочка під напругою 205 В вдарила струмом Олександра Кліваденка, який присів відпочити. Фото - 2+2

У Житомирі кована лавочка під напругою 205 В вдарила струмом Олександра Кліваденка, який присів відпочити. Те, що відома скульптура "Дівчина-весна" може бути смертельно небезпечною, він і гадки не мав. Коли сідав - одну руку поклав на поручень, другою узявся за ковану гілочку – і його струсонуло.

Коли постраждалий почав шукати винного, виявилося, що за скульптуру ніхто не відповідає, йшлося в ТСН.

Чоловік одразу зрозумів, що його вдарило струмом, і, аби довести це, влаштував експеримент – до лавки покликав товариша з вольтметром. Заміри показали, що вона була під високою напругою. На відзнятому відео видно, як від електроструму, який пробиває металеву конструкцію, навіть вмикається лампочка.

Композиція стоїть уже сім років, і це перший нещасний випадок із нею. Струм підведений до ліхтаря, який дівчина тримає у руках, і подається лише тоді, коли починає сутеніти.

Електрики пояснили, що дріт десь торкається металу конструкції та через закорочення може передавати 220 В на того, хто торкнеться лавки. Тож Олександру дуже пощастило лишитися живим, а сама лавочка смертельно небезпечна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6-річну дитину смертельно вразило струмом на сходах

Автор скульптури – коваль із Хмельниччини. Телефоном він пояснив, що його справа було – викувати скульптуру, за експлуатацію ж відповідає міська влада.

У мерії ж стверджують, що вперше про це чують. Виявляється, скульптурою досі ніхто не опікувався. Після інциденту відповідальних за скульптуру призначили, а комунальники з'ясували, що від часу або при монтажі дріт пошкодився. Його уже замінили, а скульптуру про всяк випадок ще й заземлили, аби вже точно ніхто з відпочивальників більше не постраждав.

В McDonald's на просп. Гагаріна у Дніпрі сім'я відпочивала з 3-річним сином. Коли включили зовнішнє освітлення, малюка вдарило струмом.

Зараз ви читаєте новину «Кована лавка вдарила струмом відпочивальника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі