середа, 14 червня 2023 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: за добу військові звільнили три квадратні кілометри

Контрнаступ ЗСУ: за добу військові звільнили три квадратні кілометри
Українські військові на деяких ділянках фронту просуваються вперед. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України мають частковий успіх в результаті наступальної операції.

Так, за останні три доби українські війська просунулись на деяких напрямках на відстань від 200 метрів до 1,4 кілометра. Звільнили від російських загарбників близько 3 кв. км території. Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов.

Водночас, за його словами, росіяни збільшили інтенсивність ракетних та авіаційних ударів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про потужні удари по окупантах

"На Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Також йдуть бої в районі сіл Новоданилівка та Новопокровка", ‒ сказав Ковальов.

Він нагадав, що вночі на 14 червня ворог випустив крилаті ракети "Х-22", "Калібр" та іранські дрони по об'єктах інфраструктури на Харківщині, Донеччині, Кіровоградщині та Одещині.

Разом з тим, протягом минулої доби на східному та південному напрямках ворог втратив артилерійську батарею самохідних гармат, два комплекси радіоелектронної боротьби. Знищено також близько 10 одиниць автомобільної техніки росіян, радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби, а також зенітно-ракетний комплекс РФ.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках.

Українські війська, зокрема, просунулися на 250 метрів на північний схід від Бахмута та на 200 метрів на південь від міста. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: за добу військові звільнили три квадратні кілометри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі