середа, 14 червня 2023 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб повідомив про потужні удари по окупантах

Генштаб повідомив про потужні удари по окупантах
Українські війська продовжують знищувати російських загарбників. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська авіація минулої доби завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу російських загарбників.

Окрім того, чотири рази вдарила по зенітно-ракетних комплексах противника. Про це вранці 14 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники також знищили два ворожих БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони розкрили важливі деталі контрнаступу ЗСУ

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, вісім районів зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки. Уражено також три склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, сім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях. Окрім того, знищено два засоби протиповітряної оборони та станцію радіоелектронної боротьби противника", ‒ йдеться у повідомленні.

За добу російські загарбники завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Задіяли 16 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та чотири іранських ударних БпЛА Shahed.

Росіяни вдарили по об'єктах критичної інфраструктури на Харківщині та житлових будинках у Кривому Розі. Українські воїни знищили 11 крилатих ракет та один ударний дрон.

Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів та здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

"Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою", ‒ додають у Генштабі.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках.

Українські війська, зокрема, просунулися на 250 метрів на північний схід від Бахмута та на 200 метрів на південь від міста. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Генштаб повідомив про потужні удари по окупантах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі