понеділок, 19 березня 2012 15:23

Колеги вченого не вірять, що той міг отримати 11 мільйонів хабара

Колеги вченого не вірять, що той міг отримати 11 мільйонів хабара

На рекордному для України хабарі в 11 з половиною мільйонів доларів затримали директора одного з інститутів Національної академії педнаук.

Такі гроші він вимагав за здачу в довгострокову оренду приміщення площею 2,3 тисячі квадратних метрів в самому центрі Києва - біля станції метро "Театральна". За інформацією, якою володіє прокуратура, тут хотіли зробити готель, пише "В городе".

Затримання відбулося в суботу під час передачі частини хабара - 350 тисяч доларів.

"Приміщення планувала орендувати велика туристична компанія. Як раз до Євро-2012 вони хотіли там облаштувати готель", - повідомили в органах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педагог і вчений вимагав хабар у 11 мільйонів

Колеги вченого не вірять в те, що розказане правоохоронцями - правда.

"Може, це провокація? Я щиро кажу, що нічого про подію не знав. Прочитав в інтернеті, і поки не перевірю все, нічого коментувати не буду", - заявив президент Академії педагогічних наук Василь Кремінь.

Сумнівається у факті хабара та секретар гуманітарної комісії Київради Олексій Давиденко.

"Дивно, що за оренду академік вимагав таку велику суму - 11,5 мільйонів. Це по 5000 доларів за 1 квадратний метр. Уже купити будинок можна було за ці гроші. Адже все одно оренду потрібно було б погоджувати з Фондом держмайна, а директор в даному випадку повинен був тільки підписати згоду на здачу майна. За цей папір зі згодою, і такі великі гроші", - вважає Давиденко

Зараз ви читаєте новину «Колеги вченого не вірять, що той міг отримати 11 мільйонів хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі