середа, 15 лютого 2012 14:32

Берлусконі можуть запроторити за грати на 5 років за хабар

Берлусконі можуть запроторити за грати на 5 років за хабар

Державний обвинувач у справі колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі зажадав засудити його до п'яти років тюремного ув'язнення за дачу хабара адвокатові Девіду Міллзу. Про це повідомляє 15 лютого Agence France-Presse.

На засіданні в середу прокурор Фабіо де Паскуале (Fabio De Pasquale) заявив, що "підсудний, безсумнівно, винен". Захист Берлусконі, за словами де Паскуале, повністю побудований на "фальшивих документах".

Суд у Мілані розглядав корупційну справу Берлусконі з 2007 року. За версією обвинувачення, у 1997 році медіамагнат, колишній і майбутній глава італійського уряду дав адвокату Міллзу хабар у 600 000 доларів. Натомість Міллз повинен був приховати від правосуддя факти ухилення від сплати податків з боку компаній, пов'язаних з Берлусконі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ватикан назвав несплату податків гріхом

Одним із доказів винності екс-прем'єра вважається лист Міллза до свого бухгалтера, в якому він зізнався, що отримував гроші "від людей Б.". На слуханнях в грудні юрист заявив, що ця заява була "чистою фантазією". Однак на засіданні, що відбулося 15 лютого, прокурор заявив, що схильний вірити саме листу, і звинуватив Міллза у брехні.

Раніше британський юрист сам піддався переслідуванню італійського правосуддя у зв'язку зі справою Берлусконі. У 2009 році суд засудив Міллза до 4,5 років позбавлення волі за дачу неправдивих показань, однак через рік касаційний суд скасував вердикт за закінченням терміну давності.

Берлусконі, швидше за все, з цієї ж причини вдасться уникнути тюремного ув'язнення. Навіть якщо екс-прем'єра визнають винним, його адвокати зможуть розраховувати на оскарження вироку у справі 15-річної давності.

В даний час в італійських судах тривають кілька процесів щодо Берлусконі. Крім корупції та ухилянні від сплати податків, його підозрюють в сексі з неповнолітньою повією, зловживанні владою та порушення державної таємниці.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі можуть запроторити за грати на 5 років за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі