середа, 18 січня 2023 16:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли закінчиться війна в Україні ‒ Генсек ООН зробив заяву

Коли закінчиться війна в Україні ‒ Генсек ООН зробив заяву
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловився щодо термінів завершення війни в Україні. Фото: golosameriki.com

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш не вірить, що війна Росії проти України закінчиться найближчим часом.

Російське вторгнення в Україну наражає світ на ще більшу небезпеку. Про це Генсек ООН сказав на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гутерреш заявив про глобальну катастрофу

"Ця війна закінчиться. Усе закінчується. Але я не бачу закінчення цієї війни у найближчому майбутньому, на жаль. Я не бачу шансу, що зараз можуть бути мирні переговори між двома сторонами", ‒ зазначив Гутерріш.

За його словами, російське вторгнення в Україну є порушенням міжнародного права й наражає світ на низку загроз. Серед них ‒ ядерна та продовольча.

Світ чує Україну і знає, які злочини скоює країна-агресорка Російська Федерація. Прихильників трибуналу над РФ у світі побільшає. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні.

Дружина президента Олена Зеленська виступила на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Там перша леді представила українську формулу миру. Зеленська сказала, що передасть листи з пропозиціями Зеленського щодо припинення війни Китаю, Швейцарії і президентці Європейської комісії.

Зараз ви читаєте новину «Коли закінчиться війна в Україні ‒ Генсек ООН зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі