середа, 18 січня 2023 15:45

Гутерреш заявив про глобальну катастрофу

Гутерреш заявив про глобальну катастрофу
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш нагадав про небезпеки кліматичної катастрофи. Фото: eastnews.ua

Світ наблизився до зростання глобальної температури на рівні +2,8°C.

Ми "заграємо з кліматичною катастрофою", сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, пише The Guardian.

Він зауважив, що зобов'язання утримати глобальне потепління на рівні до 1,5°C "розвіялися, як дим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці розповіли про зміни клімату на планеті

"Наслідки будуть руйнівними. Деякі регіони нашої планети стануть непридатними для життя і для багатьох це стане смертельним вироком", – наголосив Гутерреш.

Генсек ООН зауважив, що це не дивно. Наука попереджала про такі наслідки десятки років. Минулого тижня у Science опублікували дослідження. У ньому йдеться про те, що нафтова корпорація США Exxon, яка десятиліття публічно заперечувала вплив на глобальне потепління, щоб захистити бізнес, ще у 1970-х і 1980-х роках у "приватному порядку" з вражаючою точністю його передбачила.

У регіоні Кімберлі в Австралії за лічені дні випала річна кількість дощів.

У грудні у США внаслідок сніжної бурі понад 1,7 млн будинків і підприємств залишилися знеструмлені. Японію накрив потужний снігопад. У Великій Британії через снігопад закривали аеропорти.

Зараз ви читаєте новину «Гутерреш заявив про глобальну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі