пʼятниця, 07 жовтня 2022 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли Україна отримає Patriot – аналітик із США зробив прогноз

Коли Україна отримає Patriot – аналітик із США зробив прогноз
Американський зенітний ракетний комплекс Patriot створювався як засіб протиповітряної оборони позиційних районів військ на середніх і великих висотах. Фото: dw.com

Україна отримає систему протиракетної оборони Patriot, але не найближчим часом.

Затримка може бути через те, що ці системи дорогі. Окрім того, американці не встигають виготовляти вже замовлені союзниками партії. Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів президент американського аналітичного центру The Potomac Foundation Філіп Карбер.

За його словами, США досі не передала достатню кількість Patriot союзникам, які купують такі системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боррель анонсував новий пакет військової допомоги Україні

"Я вірю, що одного разу Україна вступить до НАТО. Система ППО членів НАТО працює за єдиним стандартом у Фінляндії, країнах Балтії, Польщі, яка замовляє системи Patriot. І в Україні аж до Чорного моря ці системи теж мають бути. І тоді вашу потребу в ППО можна профінансувати з фондів НАТО. Всі члени платять, а Patriot отримає той, кому найбільше потрібно. Однак наступні два роки цього точно не відбудеться", – сказав Карбер.

Американський зенітний ракетний комплекс Patriot створювали як універсальний засіб протиповітряної оборони позиційних районів військ на середніх і великих висотах. Він мав забезпечувати протиракетну оборону на рівні армії США. На озброєння системи Patriot прийняті 1982 року. Вартість постачання дев'яти батарей систем Patriot може сягати $9 млрд.

Україна наполягає на придбанні ракет більшого радіусу дії, щоб завдавати глибших ударів по російських окупаційних військах. Включаючи територію тимчасово окупованого Криму. За словами представників Конгресу США, особливо українці наполягають на ракетах ATACMS.

Троє з чотирьох американців вважають, що Сполучені Штати Америки мають і надалі підтримувати Україну попри погрози Російської Федерації застосувати ядерну зброю. За це й за надання Україні більшої кількості озброєння висловилися 73% громадян США, свідчить опитування Reuters/Ipsos.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна отримає Patriot – аналітик із США зробив прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі