понеділок, 30 вересня 2024 02:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська піхота вже на околицях Вугледару - DeepState

Російська піхота вже на околицях Вугледару - DeepState
Росіяни планують закріпитися в Вугледарі. Фото: ВВС

Російські окупаційні війська намагаються захопити українське місто Вугледар.

Росіяни просуваються в східну частину зі сторони дач. Вони хочуть закріпитися в багатоповерхівках на околицях - туди вже забігає російська піхота, пише аналітичний проєкт DeepState.

Також окупанти намагаються тиснути з правого флангу, однак ще не змогли добратися до міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар

На його взяття росіяни кинули додаткові ресурси у вигляді регулярних сил та спецпідрозділів - активно працюють дронами підрозділи БПЛА. Також загарбники стирають місто постійними обстрілами.

"За попередньою інформацією, дорога на Богоявленку взята під вогневий контроль. Тривають спроби просунутися зі сторони Водяного", - зазначили аналітики.

Битва за Вугледар триває, сили ЗСУ продовжують захищати місто від російської армії.

Однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути, повідомляє експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

Українські захисники утримують єдиний шлях постачання на півночі в напрямку Курахового, а окупанти скидають на Вугледар листівки з вимогою здатися.

Відомо, що за останні дні окупаційні війська РФ посилили атаки на Вугледар, оточили його з трьох боків і увійшли в місто з південного сходу.

Зараз ви читаєте новину «Російська піхота вже на околицях Вугледару - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі