неділя, 29 вересня 2024 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар

Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар
Командира 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Івана Вінніка звільнили з посади. Фото: facebook.com/72.black.brigade

Командування ЗСУ звільнило командира 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців полковника Івана Вінніка.

Саме ця бригада зараз у напружених боях обороняє місто Вугледар Донецької області. Про звільнення у Facebook у неділю, 29 вересня, повідомив сам Віннік.

Він подякував побратимам за "терпіння, волю та сили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де відбулось найбільше боїв - оперативні дані з фронту

"Від літа 2022 до сьогодні я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную!", - зазначив Віннік.

Наголосив також, що для нього "честь бути частиною "Чорних Запорожців".

"Той зв'язок, який утворився між нами, залишиться назавжди. Вчіться. Боріться. Не опускайте рук і впевнено крокуйте до нашої Перемоги", - додав військовий.

Ще 20 вересня в оперативному командування "Північ" повідомляли, що Івана Вінніка призначать на вищу посаду "з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду".

"Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни", - зазначили у командуванні.

Втрата міста Вугледар Донецької області є питанням кількох днів чи тижнів, заявив співзасновник проєкту DeepState Руслан Микула. За його словами, щоб утримувати місто, потрібно "зрізати клешні", які створює армія Росії, тиснучи на Вугледар з флангів.

Російські загарбники досягли околиць Вугледара в Донецькій області. Однак, це навряд чи дасть їм якусь особливу оперативну перевагу для подальших наступальних операцій, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Звільнили командира бригади, яка обороняє Вугледар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі