понеділок, 31 жовтня 2022 17:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли РФ застосує іранські ракети з дальністю 700 км – у ГУР відповіли

Коли РФ застосує іранські ракети з дальністю 700 км – у ГУР відповіли
РФ може застосувати іранські ракети вже в листопаді. Фото: pixabay.com

Російська Федерація може застосувати проти України іранські балістичні ракети з дальністю до 700 км уже в листопаді.

Це нове озброєння російських окупантів, зазначив речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"Це нове озброєння і нова небезпека. Навіть з погляду кількості росіяни з ракетним озброєнням власного виробництва стикаються з проблемою", – сказав він.

На його думку, загарбники битимуть по тих самих цілях, що й зараз. Тобто під ударом опиниться цивільна й енергетична інфраструктура. Речник ГУР запевнив, що Україна готується до відбиття цієї загрози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому іранські дрони важче збивати вночі – Ігнат розповів деталі

"Так само ми мали інформацію про Північну Корею. І щодо режиму Лукашенка в Білорусі. Є факти й підтверджена інформація про передавання танків, бронетехніки, боєприпасів для артилерії. Не лише це, часто використовуються і цивільні товари, техніка країн, які, наприклад, запровадили санкції проти Росії, товари подвійного призначення", – зазначив Юсов.

Він повідомив, що історія з розбиранням росіянами пральних машин, щоб дістати мікросхеми для озброєння, не жарт. Росія має технологічне відставання від цивілізованого світу, тому в такий спосіб намагається розв'язати цю проблему.

Питання щодо блокування постачань іранського озброєння для російських окупантів на цей час перебуває на особистому контролі президента України Володимира Зеленського. Сьогодні це одне з найважливіших питань на порядку денному для України, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного марафону.

За його словами, зараз основне завдання – повністю виключити атаки українських міст і військових позицій іранськими боєприпасами або будь-якими іншими засобами ураження, які Іран може надати РФ.

Зараз ви читаєте новину «Коли РФ застосує іранські ракети з дальністю 700 км – у ГУР відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі