середа, 12 жовтня 2022 18:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Кім розкрив деталі контрнаступу ЗСУ на півдні

Кім розкрив деталі контрнаступу ЗСУ на півдні
Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім розкрив деталі про контрнаступ на півдні. Фото: vinnitsa

Збройні сили України на Херсонському напрямку працюють акуратно, щоб зберегти життя солдатів.

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Він зазначив, що логістика у російських окупантів сильно ускладнилася після вибуху на Кримському мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни облаштували переправи через Інгулець, але ЗСУ "ламають" їм плани

"Рухаємося спокійно, тому що ми економимо наших солдатів, боремося за кожне життя і не кидаємо в лоб. Тому військовим доводиться працювати акуратніше. Кримський міст, як кажуть військові аналітики, ускладнив логістику через півострів. Це у будь-якому випадку впливатиме, але через певний проміжок часу", – повідомив він.

Він додав, що на цей момент вогневий контроль Антонівського і Каховського мостів впливав на те, що у російських окупантів є проблеми з логістикою.

"Я сподіваюся, що Кримський міст серйозно вплине на плани. Росіяни тепер принаймні розуміють, що таке можливо, і що він може остаточно впасти", – зазначив Кім.

Голова ОВА наголосив, що звільнення Херсона як мінімум призведе до звільнення українців, які вже сім місяців перебувають в окупації.

Також розповів, що це дозволить відтягнути лінію фронту від Миколаєва.

"Дніпро дуже складно форсувати, тому це буде хороша точка. Росіяни вже готуються захищатися за Дніпром. На Херсоні ми не збираємося зупинятися. У військових стоять завдання звільнити все", – заявив Кім.

Також він вважає, що на цей момент неактуально обговорювати наступ на Миколаїв.

"Урбанізована забудова дуже складна, щоб її атакувати. Маріуполь вони два місяці в оточення намагалися взяти, А Миколаїв територіально більше, і ще у нас було сім місяців, щоб підготуватися. Ми ведемо наступальні дії, тому я дуже сумніваюся, що зараз актуально обговорювати напад на Миколаїв", – підкреслив Кім.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області.

Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Зараз ви читаєте новину «Кім розкрив деталі контрнаступу ЗСУ на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі