пʼятниця, 15 березня 2024 07:57

Із Бєлгородської та Курської областей за ніч виїхали понад 7 тис. авто - РДК

Із Бєлгородської та Курської областей за ніч виїхали понад 7 тис. авто - РДК
Російський добровольчий корпус повідомив про евакуацію мирних жителів із Бєлгородської та Курської областей РФ. Фото: slovoidilo.ua

Станом на ранок 15 березня 7 тис. цивільних автомобілів мешканців Бєлгорода та області скористалися гуманітарним коридором, оголошеним бійцями російських добровольчих формувань для евакуації мирних жителів.

Окрім того, із міста Курськ евакуаційним коридором скористалися понад 600 цивільних авто. Про це бійці Російського добровольчого корпусу повідомили у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Бєлгородській області проводитимуть евакуацію населення - ГУР перехоплення

Такі дані їм надали місцеві жителі, а також опозиційно налаштовані до путінського режиму правоохоронці та силовики.

"Раніше Російський добровольчий корпус, легіон "Свобода Росії" та Сибірський батальйон закликали жителів Курської та Бєлгородської областей терміново евакуюватись у зв'язку з проведенням обмеженої військової операції на території цих областей. Для цього було оголошено про дію гуманітарного коридору для евакуації населення з 21:00 14 березня до 7:00 15 березня. Після закінчення терміну дії гуманітарного коридору буде продовжено знищення військових об'єктів на території Бєлгородської та Курської областей до звільнення регіону від військ кремлівського режиму", - йдеться у повідомленні.

13 березня російські добровольці опублікували спільну заяву, де анонсували удари по військових позиціях РФ у Бєлгороді та Курську та закликали місцевих жителів евакуюватися.

14 березня в РДК заявили, що російські добровольці протягом 1,5 години відкриють вогонь по військових цілях Росії на території Бєлгородської та Курської областей.

Зараз ви читаєте новину «Із Бєлгородської та Курської областей за ніч виїхали понад 7 тис. авто - РДК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі