пʼятниця, 14 квітня 2023 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Шукав слабкі місця: СБУ спакувала зрадника на кордоні з РФ

Шукав слабкі місця: СБУ спакувала зрадника на кордоні з РФ
Затримали агента РФ, який шукав слабкі місця на кордоні. Фото: СБУ

На Сумщині Служба безпеки України викрила ще одного агента РФ, який шукав слабкі місця на українсько-російському кордоні.

Ним виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до негласного співробітництва ще до початку повномасштабного вторгнення, повідомила 14 квітня пресслужба СБУ.

"Зловмисника завербували під час однієї з поїздок до Росії, де він підтримував контакт із росіянином, який працював на ФСБ. Після 24 лютого минулого року фігурант отримав вороже завдання: збирати розвіддані про місця базування Сил оборони у прикордонних районах північно-східної частини України. Насамперед ворога цікавили локації укріпрайонів, фортифікаційних споруд та наявне озброєння українських захисників на території Сумської області", – ідеться в повідомленні.

Для збору інформації російський агент об'їжджав населені пункти Сумщини на власному авто. Під час таких поїздок він зустрічався з місцевими жителями, в яких під виглядом розмов на побутові теми розпитував про присутність українських військових у прикордонні. Після цього зрадник виїжджав на місцевість, уточнював інформацію та позначав координати українських об'єктів на електронній карті для передачі ворогу. Для комунікації з агресором використовував закритий чат одного із месенджерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили зрадника, який навів на Одесу іранські дрони

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника під час виконання розвідувального завдання. За результатами обшуків у фігуранта вилучили мобільні телефони та комп'ютерну техніку із доказами підривної діяльності на користь окупантів.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в державній зраді. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України у ході контрдиверсійних заходів на Миколаївщині викрила ще одного інформатора російської спецслужби. Затримали ворожого інформатора, який збирав розвіддані про оборону Південноукраїнської атомної електростанції.

Зараз ви читаєте новину «Шукав слабкі місця: СБУ спакувала зрадника на кордоні з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі