середа, 02 серпня 2023 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат прокоментував російську нічну атаку

Ігнат прокоментував російську нічну атаку
Полковник Юрій Ігнат повідомив, звідти росіяни атакували дронами. Фото: ukrinform.ua

Під час нічної атаки 2 серпня російські терористи здійснили пуски одразу з трьох напрямків.

Крім Краснодарського напрямку ворог використовував для запуску безпілотників Shahed Курську область РФ і полігон "Чауда" у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Пуски здійснювались одразу з трьох напрямків. Хоча зазвичай ворог використовує один чи два: це Приморсько-Ахтарськ Краснодарського краю та часто з аеродрому "Сеща" Брянської області", – сказав полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по зерну, яке очікували Китай, Ізраїль і країни Африки

"Російське ППО у Москві з безпілотниками-камікадзе не дуже добре вправляється. Це небезпечна зброя, летить вона, на жаль, точно. Тому потрібно робити все, щоб її знищити. Якщо Shahed потрапляє в уразливе місце будь-якого об'єкта, це призводить до вкрай небажаних наслідків", – сказва Ігнат.

У ніч на 2 серпня російські терористи атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/13. Повітряні сили ЗСУ знищили 23 дрона, більшість з яких – на Київщині та Одещині. Частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області.

Окупанти випустили іранські дрони з Азовського моря через Чорне, атака була спрямована по півдню Одещини. Внаслідок атаки виниклі пожежі на промислових і портових об'єктах, пошкоджено елеватор.

Після російської атаки на порт в Ізмаїлі зросли ціни на продовольство.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат прокоментував російську нічну атаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі