вівторок, 29 серпня 2023 21:53

Ігнат прокоментував авіакатастрофу на Житомирщині

Ігнат прокоментував авіакатастрофу на Житомирщині
Два літаки L-39 зіткнулися 25 серпня. Фото: ДБР

Два літаки L-39 зіткнулися фактично на старті.

Детальні обставини трагедії будуть зрозумілі після завершення слідства. Про це в сказав речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтерв'ю "Суспільне".

"Був виліт, вони фактично на старті, коли вилетіли з аеродрому, зіткнулися. Коли летіли, виконували те завдання, яке поставили їм частина", – сказав Ігнат.

Літаки L-39 використовуються не лише для навчальних польотів, але і для виконання різних завдань, повідомив речник.

"В нас зараз майже по всій території країни майже всі вильоти бойові, тому що йде війна", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правдоруб, ас та один з "Привидів Києва": як у столиці попрощалися з легендарним пілотом "Джусом"

Троє пілотів на двох літаках виконували маневри в парі, розповів Ігнат.

"Польоти на групову злітаність – це одразу злітає два літаки. Це тактичний прийом, який потрібний для того, щоби воювати з окупантами. Чим ближче вони один біля одного в груповій злітаності, тим вони можуть бути менш помітними на радарах ворога", – сказав речник Повітряних сил.

"Що саме стало причиною? Мені навіть досвідчені льотчики, дуже досвідчені, кажуть, що сказати важко. Треба розбиратися – бортові самописці, радіообмін, все це буде проаналізовано і буде надано цю інформацію, що відбувалось", – прокоментував Ігнат.

Літаки L-39 зіткнулися на Житомирщині 25 серпня. В авіакатастрофі загинули троє льотчиків – Андрій Пільщиков, В'ячеслав Мінка і Сергій Проказін.

За попередньо встановленими обставинами, катастрофа сталася внаслідок зіткнення при маневрі розвороту, сказали у Державному бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат прокоментував авіакатастрофу на Житомирщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі