четвер, 06 вересня 2018 09:47

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України
Через небезпечні викиди в Криму 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні. Фото - Politeka

Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України. 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння шпиталізували до Херсонської обласної лікарні.

У всіх однакові симптоми – слизотеча, ларингіт. Припускають, що діти отруїлися від викидів із заводу "Кримський титан", йшлося в ТСН.

Від підприємства вже 2-й тиждень потерпають жителі Армянська в Криму. Там люди масово звертаються до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

Завод нібито призупинили. Утім, по трубах добре видно, що він працює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екологічну катастрофу в Криму показали на відео

Під адмінкордон вже виїхала обласна та міністерська комісія з Києва, нині там досліджують повітря, ґрунт і воду на вміст сірчаної кислоти з "Титану".

У Криму впродовж 2 днів провели масову евакуацію дітей із Армянська. Утім, окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Тим часом українська розвідка повідомила, що викид небезпечної речовини міг стати через влучення снарядів російських військових.

Українська омбудвусмен Людмила Денісова звернулася до директора та регіонального представника Програми ООН з навколишнього середовища через ситуацію в окупованому Армянську.

Зараз ви читаєте новину «Хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі