середа, 05 вересня 2018 19:51

Екологічну катастрофу в Криму показали на відео

Екологічну катастрофу в Криму показали на відео
На ліквідацію екологічної катастрофи в Криму потрібно сім місяців. Фото: скріншот

В Армянську триває випаровування кислоти. Щоб стабілізувати ситуацію в місті, кислотонакопичувач заводу Кримський титан доведеться заливати водою п'ять місяців.

Відповідно для ліквідації катастрофи треба багато прісної води, від дефіциту якої страждає весь регіон. Про це повідомляють Новости Крыма.

"Є думка, що після повної зупинки заводу і скидання води в кислотний накопичувач ситуація кардинально покращиться. Є кілька варіантів: перший - ми визначаємо склад води з Каркінітської затоки на вміст хлоридів. Треба розуміти, яка взаємодія буде з цим кислотним середовищем, щоб не погіршити ситуацію. Заливати цю водойму можна тільки прісною водою", - зауважив глава Криму Сергій Аксьонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подразнює легені, роз'їдає зуби" - Крим накрило хлористим воднем

Він уточнив, що на подачу води до джерела викидів знадобиться п'ять місяців, ще близько двох займе монтаж труб.

У ніч на 24 серпня в окупованому Армянську сталася екологічна катастрофа. Стався викид в атмосферу невідомої речовини. Усі металеві предмети в місті вкрилися липкою іржею. Є перші смерті, які пов'язують з лихом.

Зараз ви читаєте новину «Екологічну катастрофу в Криму показали на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі