середа, 01 лютого 2023 08:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Харківщина готова – Синєгубов висловився щодо великого наступу РФ

Харківщина готова – Синєгубов висловився щодо великого наступу РФ
Олег Синєгубов заявив про готовність Харківщини до наступу РФ. Фото: kharkivoda.gov.ua

Російські загарбники протягом останнього часу почали частіше бити по цивільній інфраструктурі Харківської області.

Зокрема збільшилася кількість обстрілів по Вовчанському та Куп'янському напрямка. Ворог атакує хаотично приватний житловий фонд, багатоповерхівки, лікарніх, заявив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону.

Водночас у регіоні не фіксують збільшення військової присутності окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ з новою силою смертельно атакувала Харківщину: що відомо

"Однак ми готові, оскільки противник все ж може провести оперативно та швидко якісь маневри. Якщо буде наступ або спроба такого наступу, він не має стати для нас неочікуваним", – сказав глава ОВА.

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Олексій Данілов висловився з приводу очікуваного наступу окупаційних військ. Каже, що не виключає "жодного сценарію в найближчі два-три тижні", а "головні бої ще попереду".

Данілов не виключає, що президент Росії Володимир Путін спробує здійснити ще одну атаку з півночі, півдня і сходу, як це сталося 24 лютого 2022 року. Можливо, навіть приурочивши її до річниці вторгнення. Українські військові готуються до всіх можливих варіантів розвитку подій.

Зараз ви читаєте новину «Харківщина готова – Синєгубов висловився щодо великого наступу РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі