субота, 04 лютого 2023 14:16

Грузія ніяк не відреагувала на звернення Зеленського щодо звільнення Саакашвілі

Грузія ніяк не відреагувала на звернення Зеленського щодо звільнення Саакашвілі
До колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі нікого не пускають, окрім його мами. Фото: скріншот з відео

На звернення президента України Володимира Зеленського та Міністерства закордонних справ із закликом врятувати Міхеіла Саакашвілі грузинська сторона не відреагувала.

До колишнього президента Грузії нікого не пускають, окрім його мами. Про це у коментарі "Главкому" повідомила Єлизавета Ясько, народний депутат "Слуги народу", дружина Саакашвілі.

За її словами, нині вона не відвідує чоловіка, так як до нього нікого не пускають крім матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схудлого Саакашвілі вимагають перевести до реанімації: влада Грузії відреагувала

"До Міхеіла нікого не пускають, окрім його мами: навіть українського омбудсмена та адвокатів. Плюс – у Грузії для мене зараз небезпечно: дуже багато росіян, можуть бути якісь провокації", – зазначила вона.

Ясько також зауважила, що їхнє спілкування відбувається виключно у форматі листування.

"Інших можливостей нам не надають", – повідомила Ясько.

1 лютого президент Володимир Зеленський показав фотографії Міхеіла Саакашвілі й звинуватив грузинську владу в тому, що вона його публічно катує і вбиває.

Ув'язнений Саакашвілі на судовому засіданні, де розглядали клопотання адвокатів про його звільнення за станом здоров'я, показав, як схуд під час ув'язнення. Він також заявив, що в ув'язненні зазнавав тортур і що його отруїли.

МЗС України назвало психологічним і фізичним насильством дії грузинської влади по відношенню до громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Закликають Грузію припинити тортури і передати засудженого Україні, повідомляють у відомстві.

Зараз ви читаєте новину «Грузія ніяк не відреагувала на звернення Зеленського щодо звільнення Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі