четвер, 07 квітня 2022 03:29

Голова Миколаївської ОВА розповів про загрозу в регіоні

Голова Миколаївської ОВА розповів про загрозу в регіоні
"Ніде в області неспокійно", - голова Миколаївської ОВА. Фото: "Новая газета"

Ситуація в Миколаєві спокійна. Проте загроза ударів російських окупантів із застосуванням реактивних систем залпового вогню - залишається.

Про це сказав голова Миколаївської обласної Військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телемарафону UAразом.

"По лінії фронту йдуть бої, дуже важкі, там важке просування. Що стосується ситуації в місті, то за сьогодні (6 квітня - ред.) вона була спокійна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Миколаєва: оновили дані про вбитих і поранених рашистами цивільних

Кім звернув увагу, що російські війська знаходяться від Миколаєва на відстані, яка дозволяє накривати місто з реактивних систем залпового вогню.

"Там 40-50 кілометрів. Вони можуть цими системами, "Градами" обстрілювати нашу область і місто теж. Спокійно себе не може відчувати ніхто, оскільки вони використовують системи "Калібр", які працюють по всій території України. Тому ніде в області не спокійно", - розповів глава ОВА.

Кім також прокоментував масу фейків, які противник поширює в мережі, зокрема про нібито оточення Миколаєва.

"Може вони перевіряють, як ці фейки діють, стан речей і напругу в місті, може хочуть прикрити ще свої дії... Дуже багато цілей може бути. Перевіряють реакцію людей на будь-який вкид інформації", - зазначив глава ОВА.

4 квітня російські війська вкотре обстріляли Миколаїв. Вдарили по місту забороненими Женевською конвенцією касетними боєприпасами.

Під ворожий вогонь потрапили цивільні квартали й медичні заклади, зокрема - дитяча лікарня. Є загиблі й поранені, зокрема й діти.

Зараз ви читаєте новину «Голова Миколаївської ОВА розповів про загрозу в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі